ßßß
Składniki1/2 kg polędwicy wieprzowej30 dkg pieczarek2 cebule1 łyżeczka koncentratu pomidorowego1 łyżeczka musztardynatka pietruszkiłyżka masłasól, pieprz do smakmąka do panierowaniolej do smażeniaSposób przygotowaniaPolędwicę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć błony, pokroić, cienko rozbić.Pieczarki oczyścić, razem z cebulą pokroić w kostkę, smażyć na maśle do momentu odparowania płynu, dodać koncentrat, musztardę , posiekaną pietruszkę, dosmaczyć pieprzem i solą.Mięso posypać solą i pieprzem, ułożyć wałeczki z farszu, zwinąć roladki, dla pewności można spiąć wykałaczką.Gotowe roladki panierować w mace i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor (około 8-10 minut).



Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab