ßßß
Składniki60-70 dkg. piersi z kurczaka2 średniej wielkości cebule40 dkg. pieczarekpieczarkowa zupa z torebki1 i 1/2 szklanki śmietany 30%1 i 1/2 szklanki wodyolejSposób przygotowaniaPierś z kurczaka wymyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w dość grubą kostkę, dobrze przysmażyć na oleju. Cebulę i pieczarki też dość grubo pokroić i udusić. Uduszone pieczarki z cebulą przełożyć do kurczaka. Z wody, zupy w proszku i śmietany 30% zrobić sos. Sosem zalać kurczaka z pieczarkami, wszystko razem gotować na małym ogniu aż do zgęstnienia sosu, co jakiś czas mieszając. Podawać z ryżem na sypko i różnego rodzaju surówkami.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab