Wykonanie
HomeDania
Mięsne22kwi
Kurczak w pieczarkachLoading...60min.Łatwe0 KomentarzySzybkie, smaczne danie z
kurczaka.

Składniki60-70 dkg.
piersi z kurczaka2 średniej wielkości
cebule40 dkg.
pieczarekpieczarkowa zupa z
torebki1 i 1/2 szklanki
śmietany 30%1 i 1/2 szklanki
wodyolejSposób przygotowania
Pierś z kurczaka wymyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w dość grubą kostkę, dobrze przysmażyć na
oleju.
Cebulę i
pieczarki też dość grubo pokroić i udusić. Uduszone
pieczarki z
cebulą przełożyć do
kurczaka. Z
wody, zupy w proszku i
śmietany 30% zrobić sos. Sosem zalać
kurczaka z
pieczarkami, wszystko razem gotować na małym ogniu aż do zgęstnienia sosu, co jakiś czas mieszając. Podawać z
ryżem na sypko i różnego rodzaju surówkami.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab