Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta14lis
Drożdżowe muffinyLoading...60 minŁatwe2 Komentarzy
Drożdżowe muffiny nadziewane sezonowymi
owocami albo tak jak te
kremem czekoladowym.
Składniki2,5 szklanki
maki15 dkg.
masła1/3 szklanki
cukru3
jajka1/2 szklanki
mleka3 dkg
drożdżycukier waniliowy1/2 łyżeczki
soliDodatkowo
krem czekoladowy typu nutella lub sezonowe
owoce +
cukier puderSposób przygotowaniaW ciepłym
mleku rozpuścić
drożdże,
cukier kryształ i
cukier waniliowy, wsypać
mąkę , wyrabiając wbić
jajka, wyrabiać około 10 minut po tym czasie zacząć dodawać miękkie
masło, chwilę wyrabiać (około 15 minut). Gotowe ciasto wstawić na noc do lodówki. Z ciasta uformować wałek, podzielić na 12 równych części z każdej części zrobić placek, na każdy kłaść po łyżeczce kopiastej nutelli, lub po łyżeczce
owoców posypując je łyżeczką
cukru pudru, dokładnie skleić, układać w formie na muffiny sklejeniem do
spodu. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w temp. 175-180 *C około 20-25 minut. Po upieczeniu polukrować lub posypać
cukrem pudrem.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab