ßßß
Cytuję Lawendowy Dom :6 białekszczypta soli100 g mąki pszennej białej100 g mąki pszennej razowej2 łyżeczki proszku do pieczenia240 g cukru pudru50 g tartej bułki240 g rozpuszczonego masła350 g agrestumasło i bułka tarta do formyCukier migdałowyFormę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Agrest umyć i zostawić do przeschnięcia na sitku. Połączyć oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, cukier i bułkę tartą. Dodać rozpuszczone masło, zmiksować. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z ciastem. Masę wylać do formy, na wierzchu ułożyć agrest i posypać lekko migdałowym cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec ok. 55 minut* Zostało mi troche agrestu więc ugotowałam go z cukrem i jest doskonały do ciastem :) wystarczy ukrojony kawalek polać agrestowym sokiem z owocami. Polecam!!!