Wykonanie
Jajko to źródło
białka, witamin i składników mineralnych. Zachęcam do jedzenia potraw z jaj.Składniki:4
jajkakromka czerstwego
chlebacebulaolej do smażenia
Przyprawy : posiekany
koperek,
pieprz czarny,
sól,Wykonanie:

Ugotować 3
jajkaObrać i pognieść widelcem.
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na gorący
olej.Kromkę
chleba pokroić w drobną kostkę.Dorzucić do
cebuli by się razem przyrumieniły.Kiedy małe grzanki i
cebula nabiorą rumianego koloru dodać do pogniecionych jaj.Wbić surowe
jajko.Doprawić do smaku
solą i
przyprawami.Dokładnie wymieszać.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Uwaga:Z podanej porcji wyszły mi 4 kotleciki.Koszt kotletów niewielki. Cena 1
jajka to koszt ok. 0,30 zł.
Chleb wykorzystałam, który był czerstwy, ale nie suchy. Do tego
cebula ok. 0,20 zł. do tego
przyprawy i
olej do smażenia. Ile wydałam? Może 2 zł.Do tego
ziemniaki, surówka i smaczny, tani obiad.