Dzisiejsza łatwa i smaczna propozycja koktajlu jest idealna dla fanów jogurtówpitnych.Do tej pory jakoś nie po drodze było mi z bananami w połączeniu z jogurtem,dopóki nie zaryzykowałam i nie połączyłam bananów z sokiem z limetki i gęstym jogurtem greckim.Wyszło pysznieOd tej pory ten koktajl gości u mnie w domu bardzo często.Jest bardzo sycący i idealnie nadaje się jako dodatek do śniadania.PolecamPotrzebujemy (porcja na 3 szklanki):2 duże bananysok z połowy cytryny1 jogurt typu greckiego (440 g)1 łyżka cukru trzcinowegolimetka, świeża mięta i cukier trzcinowy do ozdobyPrzygotowanie:Banany miksujemy z sokiem z cytryny i cukrem do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy jogurt grecki i ponownie miksujemy.Najważniejsze jest dokładne zmiksowanie bananów z sokiem z cytryny;od tego zależy idealnie aksamitny smak koktajluOzdabiamy szklanki mocząc brzegi w cytrynowym soku,a następnie zanurzamy mokre brzegi w naczyniu z cukrem trzcinowym.Wykańczamy plasterkiem limonki i listkiem świeżej mięty.GotoweBrak powiązanych wpisów.