ßßß Cookit - przepis na Czekoladowa Pychotka czyli ,,BROWNIE”

Czekoladowa Pychotka czyli ,,BROWNIE”

nazwa

Wykonanie

3 tabliczki czekolady gorzkiej np. Fine Food*
200 g masła
6 dużych jajek
1 szklanka mąki pszennej (tj. 170 g)
2/3 do 1 szklanki cukru
Sposób zrobienia:
-W garnku zagotowuję wodę, na to stawiam miskę, do miski wrzucam masło i czekoladę i w ten sposób topię (nie rozwarstwi się!). Po kilku minutach mieszam do całkowitego połączenia.
-Jaja, całe, wrzucam do miski, dodaję cukier i miksuję aż się napuszą, po prostu zrobią się jaśniejsze, ale nie trzeba długo.
-Do jaj dodaję mąkę i miksuję. Dodaję przestudzoną, ale ciepłą masę czekoladową i dokładnie miksuję.
-Ciasto trzeba dobrze wymieszać, jeśli macie ochotę, to dodajcie bakalie.
-Przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę 20–25 minut, przy 20 będzie bardziej ciągutkowe, wilgotne w środku. Ciasto i tak warto sprawdzić patyczkiem, środek może być wilgotny, wierzch musi być suchy. Podaję na zimno lub gorąco. Smacznego
Źródło:http://kuchniazycia.blog.pl/2014/06/18/czekoladowa-pychotka-czyli-brownie