Wykonanie
            3 tabliczki 
czekolady gorzkiej np. 
Fine Food*200 g 
masła6 dużych 
jajek1 szklanka 
mąki pszennej (tj. 170 g)2/3 do 1 szklanki 
cukruSposób zrobienia:-W garnku zagotowuję 
wodę, na to stawiam miskę, do miski wrzucam 
masło i 
czekoladę i w ten sposób topię (nie rozwarstwi się!). Po kilku minutach mieszam do całkowitego połączenia.-
Jaja, całe, wrzucam do miski, dodaję 
cukier i miksuję aż się napuszą, po prostu zrobią się jaśniejsze, ale nie trzeba długo.-Do jaj dodaję 
mąkę i miksuję. Dodaję przestudzoną, ale ciepłą masę 
czekoladową i dokładnie miksuję.-Ciasto trzeba dobrze wymieszać, jeśli macie ochotę, to dodajcie 
bakalie.-Przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę 20–25 minut, przy 20 będzie bardziej ciągutkowe, wilgotne w środku. Ciasto i tak warto sprawdzić patyczkiem, środek może być wilgotny, wierzch musi być suchy. Podaję na zimno lub gorąco. Smacznego