Składniki :1 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów500 g serka mascarpone5 jajek450 g świeżych malin5 łyżek cukru1 1/2 mocnej kawykakao25 ml wódki ( ja użyłam nalewki o smaku malinowym)Sposób przygotowania:Żółtka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Następnie dodać serekmascarpone i miksować na małych obrotach aż masa będzie gładka. N a koniec dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie mieszamy.Do wystudzonej kawy dodajemy wódkę o smaku malinowym. Biszkopty maczamy sekundę w kawie i układamy w naczyniu. Na biszkopty wykładamy masę z serka mascarpone, posypujemy kakao. Teraz znowu układamy namoczone biszkopty, masę i kakao. Na koniec układamy maliny i ozdabiamy listkami mięty. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Życzę smacznego.