Wykonanie
To typowe danie dla kawalera. Proste i tanie acz smaczne. Składa się w głównej mierze z
ziemniaków i
cebuli (opcjonalnie
boczek). Do popicia pasuje
kefir. Jak komuś przez gębę
kefir nie przejdzie, można polać
śmietaną.Wstawiamy
ziemniaki do gotowania, a drobno posiekaną
cebulkę rzucamy na roztopioną
margarynę i szklimy powoli, metodycznie, na małym ogniu tak długo jak gotują się
ziemniaki. Taka dawka tłuszczów nasyconych pewnie znacząco zmniejszy światło Waszych naczyń wieńcowych, ale to raczej typowe zmartwienie bohaterek serialu "Seks w wielkim
mieście" a nie ludzi, którzy noszą koszule flanelowe.Ugotowane
ziemniaki wykładamy na talerz, polewamy obficie tłuszczem z
cebulką, solimy i podajemy z
kefirem (lub
śmietaną). Bon apetit!