Wykonanie
GuacamolePrzepyszna i bardzo zdrowa pasta z
avokado. Idealna na szybką przekąskę i dla niezapowiedzianych gości. może śmiało zastąpić
masło. Jest prosta i szybka.1
avokado1 ząbek
czosnkupół łyżeczki
soku z cytrynyszczypta
soliAvokado musi być dojrzałe, łatwo można to sprawdzić naciskając delikatnie jego skórkę. Jeśli czuć że się
ugina to znaczy, że
avokado jest dojrzałe. Musimy przekroić je na pół i wyciągnąć z niego pestkę. Miąższ oddzielamy od skórki, najwygodniej „wydłubać” go łyżeczką. Teraz musimy rozetrzeć miąższ, można to zrobić za pomocą widelca lub po prostu blenderem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek,
cytrynę i
sól. Mieszamy i gotowe. Podajemy z
bagietką,
chlebkiem,
bułką lub tym co akurat mamy pod ręką.Smacznego!Powiązane wpisy:
Chilli Con CarneFaszerowane ćwiartki z
kurczakaChleb pszenny na żytnim zakwasie