Wykonanie
Odkąd spróbowałam
szpinakowego koktajlu po raz pierwszy, nie dość, że sama wracam do niego regularnie, to częstuję nim wszystkich gości. Zazwyczaj podchodzą do tej zielonej mikstury bardzo nieufnie, a zaraz
potem... proszą o dokładkę (a co najważniejsze - później eksperymentują w domu). :)U nas, praktycznie za każdym razem koktajl jest inny, zależy co akurat mam pod ręką.
Szpinak i
banan to najlepsza baza, wystarczy dodać dowolne dodatki i koktajl na pewno się uda. Doskonale sprawdza się też świeży
ananas. Tym razem, po raz pierwszy dodałam
sok z grejpfruta, co dodało koktajlowi przyjemnej goryczki. Polecam, znajdźcie swoje ulubione połączenie smaków!

ok. 150 g
młodych listków
szpinakuszklanka świeżo wyciśniętego
soku z grejpfrutasok wyciśnięty z dwóch
limonekszklanka świeżego
soku ananasowego2
kiwiduży
banansłodkie soczyste
jabłko1/2 szklanki kostek
loduWszystkie składniki schłodzić.
Szpinak dobrze przepłukać,
kiwi i
banana obrać ze skórki, z
jabłka wykroić gniazdo nasienne. Następnie wszystko krótko zmiksować. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.Smacznego!***Kolejny już raz to właśnie z zielonym koktajlem dołączam do zabawy 'Zielono mi!' organizowanej przez Pinkcake . :)