ßßß
Cookit - przepis na Faszerowane bakłażany
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Faszerowane bakłażany
Składniki
Bakłażan
Kasza jaglana
Cukinia
Cebula
Pomidor
Ser mozarella
Sól
Pieprz
Zioła prowansalskie
Czosnek
Papryka słodka
Wykonanie
2 nieduże
bakłażany
Szklanka
kaszy jaglanej
1
cukinia
1
cebula
1 duży
pomidor
pół szklanki passaty pomidorowej1 kulka
mozarelli
sól
,
pieprz
,
zioła prowansalskie
2 ząbki
czosnku
łyżeczka
słodkiej papryki
Cebulę
,
czosnek
szklimy na
oliwie
.
Cukinię
trzemy na tarce o dużych oczkach.Wydrążamy środek z
bakłażanów
i kroimy go w kostkę.Kroimy również
pomidora
( bez skórki)Warzywa dodajemy na patelnię.Dusimy na małym ogniu.
Kaszę jaglaną
gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Po ugotowaniu
kaszę
dodajemy do warzyw,wlewamy passatę
pomidorową
i jeszcze chwilę dusimy.Przyprawiamy.Gotowym farszem napełniamy
bakłażany
,na wierzch dajemy plasterki
mozarelli
.Zapiekamy w piakarniku ok 30 min w temp 180 stopni.
Źródło:
http://seven-days-in-sunny-june.blogspot.com/2013/08/faszerowane-bakazany.html
Przepisy powiązane
Bakłażan z pomidorami - wegańska uczta
Bakłażan z pomidorami - wegańska uczta
Bakłażan z pomidorami - wegańska uczta
Bakłażan z pomidorami - wegańska uczta
Bakłażan z pomidorami - wegańska uczta
Składniki powiązane (0)