Wykonanie

Zapiekanka jest lekka, tania, szybko się ją robi i świetnie smakuje.Składniki (dla 1 osoby):-mała
cukinia-duży
pomidor-
ser feta (kilka plastrów)Sos:-2 łyżki
śmietany-
jajko-ząbek
czosnku-
sól,
pieprz,
koperekSkładniki na sos dokładnie mieszamy.
Cukinię obieramy, kroimy na plastry, podsmażamy na patelni na odrobinie
oliwy z obu stron. Ma lekko się zarumienić.
Pomidor należy obrać, pokroić w plastry,
fetę kroimy w kostki. Małe naczynie żaroodporne smarujemy lekko
oliwą, plastry
cukinii układamy na spodzie naczynia (kilka zostawiamy na górę zapiekanki). Na
cukinie rozkładamy plastry
pomidora oraz
ser feta. Na górze kładziemy kilka plastrów
cukinii. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni, pieczemy ok.20 minut. Smacznego.