Wykonanie
Witajcie kochani. Dzisiaj polecam bardzo łatwy przepis na pożywną pastę do
pieczywa. Z pomocą blendera zrobicie ją błyskawicznie. Nam smakuje wybornie na kanapce z cienko pokrojonym
ogórkiem kiszonym, ale bez niego również pyszna i za grosze. Wystarczy jej na dwa dni dla dwóch osób. Polecam!

Składniki

1 średnia
makrela4-5 jaj ugotowanych na twardo2 łyżeczki
musztardy łagodnej1 łyżka
majonezu1 łyżeczka z brzuszkiem
miodu lub 2 łyżeczki
cukru trzcinowegosól,
pieprz do smaku
natka z
pietruszki - jeśli lubicie dodajcie i blendujcie z pastąPrzygotowanieLINK do przygotowane na filmie
Makrelę lub inną
rybę wędzoną, oczyszczam z ości, kręgosłupa i skóry. Z ugotowanych
jajek zostawiam pół
żółtka do prostej i efektownej dekoracji, jeśli podaję pastę w salaterce zaraz po przygotowaniu. Wszystkie składniki rozdrabniam w blenderze dodając
przyprawy. Gotową obsypuję tartym
żółtkiem.Pastę przechowuję w lodówce w zamkniętym słoiku, nie dłużej niż 3-4 dni.Życzę smacznego!Pozdrawiam Weronika!