Wykonanie
Zapraszam do zapoznania się z moimi propozycjami na dania Wigilijne.24 grudnia jestem zawsze gościem a sama na gorąco przygotowuję jedynie barszcz (robie podobno pyszny i zawsze to ja przywożę barszcz do domu teściów)Nie potrafie sobie również wyobrazić świąt bez własnych pierogów dlatego zawsze obowiązkowo je robię z własnego przepisu (bardzo polecam, wychodzą absolutnie przepyszne i nigdzie nie
jadłam tak dobrych)Poza tym robię tylko jakieś zimne przekąski wegetariańskie. Wszystkie są smaczne i wierzę że każdy znajdzie tu coś, co przypadnie mu do gustu. Ja szczególnie polecam
śledzia po japońsku oraz tatar
śledziowy z pieczonymi ziemniaczkami
Śledź po japońskutatar ze
śledzia na pieczonym
ziemniaku(raczej na małe przyjęcia)
Pierogi z
kapustą i
grzybami - przepis idealny na miękkie ciasto i wyrazisty, pełen
grzybów farsz. Można zrobić wcześniej i zamrozic surowe (nie stracą na tym w smaku)
Wigilijny Bigos (link prowadzi do mojego drugiego bloga - fit-appetit
Zakwas z
buraków (przygotowujemy około 16 grudnia)
Barszcz czerwony na zakwasie
Ryba po grecku
Koreczki z
pastą z makreli (na nieduże przyjęcia)
Sałatka ze
śledziem i pieczonym
burakiemLink prowadzi do mojego drugiego bloga fit -appetit
Sałatka z
tuńczykiemSałatka z
pieczarkami sojowymi
Sałatka śledziowa w buraczanych miseczkach
Sałatka z
pieczarkami marynowanymi