ßßß

Składniki na 2-3 porcje zupy:1 litr buliony warzywnego1 filiżanka wody4 liście kapusty lub kapusty chińskiej pak choi1 łyżka pasty shiro miso100 g makaronu ryżowego nitkisos sojowy do smakudymka i papryka do dekoracji zupyPrzygotowanie:Wodę, 1/2 bulionu, pokrojone grzyby shitake - gotować ok. 20 min. na wolnym ogniu.Gdy grzyby będą miękkie, dodać pozostały bulion i pokrojone na pół liście kapusty pekińskiej .Zupę zagotować i garnek zdjąć z ognia.Pastę miso przełożyć do miseczki, rozprowadzić z 2 łyżkami gorącej zupy, następnie dodać do zupy. Po dodaniu pasty miso, zupę można podgrzewać, ale nie gotować.Zupę doprawić do smaku sosem sojowym .Makaron zalać wrzątkiem, pozostawić pod przykryciem kilka minut. Makaron odcedzić na sicie, przełożyć do miseczek.Następnie makaron zalać zupą, dodać grzyby shitake i kapustę pekińską.Miseczki z zupą udekorować dymką i paseczkami papryki .Smacznego