Wykonanie
Z racji, że dziś piątek mam dla Was propozycję bezmięsną. Robiłam pierwszy raz te krokieciki z warzywami i uważam, że wyszły całkiem nieźle. Zresztą mój mąż oraz przyjaciółka, którzy także
mieli okazję je jeść potwierdzili, iż się udały :)

Potrzebne będzie - do wykonania 8 krokietów1/2 szklanki
mleka1
jogurt naturalny - ja użyłam typu greckiego5 łyżek
mąki3
jajaszczypta
solitroszkę
wody mineralnejWszystkie składniki ubijamy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy naleśniki najlepiej na beztłuszczowej patelni.Warzywa do krokietów:1 opakowanie warzyw na patelnię mrożonych 450 g lub świeże takie na jakie tylko macie ochotę
serek wiejskirosołek drobiowy
WiniarypieprzWrzucam na patelnię warzywa i zalewamy je rozpuszczonym w kubku z gorącą
wodą rosołkiem
Winiary. Doprawiamy
pieprzem i dusimy. Gdy warzywka są już miękkie dodajemy
serek wiejski i mieszamy.

Tak przygotowane warzywa są gotowe, aby je użyć do naleśników.

Wszystko, że przygotowałam sobie wcześniej niż podawałam, to krokiety umieściłam w naczyniu żaroodpornym i dałam do podgrzania do piekarnika.


Pychotka!!! SMACZNEGO!!!