Wykonanie
Dawno
schabu na blogu nie było :) Także w ostatnią niedziele postanowiłem go zrobić :) Oczywiście lubię tradycyjne
schabowe, ale
schab na parze również świetnie smakuje :)
Kasze bulgur w
sumie odkryłem całkiem niedawno dopiero, bo na warsztatach z Teo Vafidisem, gdzie użyliśmy jej do starożytnej sałatki. Jestem wielbicielem najróżniejszych
kasz, także gdy spotkałem ją ostatnio w sklepie to musiałem kupić :)

Składniki :4 plastry
schabu1 łyżka
sosu sojowego1/2
marchewki pomarańczowej1/2
marchewki żółtej1
pieczarkagarść
roszponkiPrzyprawy :
pieprz czarnyimbirkmin rzymski
tymianek
Schab myjemy, osuszamy, polewamy
sosem sojowym i obtaczamy w nim dokładnie
mięso.Przyprawiamy z obu stron
pieprzem czarnym,
imbirem,
kminem rzymskim i
tymiankiem.Po godzinie wkładamy plastry
schabu na folii aluminiowej do parowaru i włączamy urządzenie na 25 minut.
Marchewki myjemy, obieramy i kroimy obieraczką w cienkie paseczki.
Pieczarkę kroimy w plastry.Na 13 minut przed końcem parowania
mięsa, na 2 poziom w pojemniku do
ryżu wkładamy
kaszę bulgur i zalewamy pojemnik wrzątkiem.
Marchewki i
pieczarkę na folii układamy na 3 poziom.
Roszponkę myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem.

Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam