Wykonanie
Biszkopt do ciasta zarazem jedno z najprostszych jak i najtrudniejszych elementów podczas pieczenia.Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym
Biszkopt do cia staSkładniki :4
jajka4 łyżki
mąki4 łyżki
cukru1 czu bata łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
wodymargaryna do nasmarowania blachyPrzygotowanie:
Białka oddzielamy od
żółtek. Ubijamy je mikserem aż będą sztywne. Następnie dodajmy po 1 łyżce
cukru cały czas ubijając. Kolejne dodajmy
żółtka (cały czas mieszamy mikserem), również dodajemy po jednym nie wszystkie na raz. Dodajemy łyżkę
wody.
Mąkę mieszamy z
proszkiem do pieczenia (
mąkę można przesiać przez sitko do uzyskania puszystości) i dodajemy po łyżce do całości, cały czas mieszając. Blachę smarujemy
margaryną i przelewamy masę na
biszkopt.
Biszkopt pieczemy w temp 170 o C przez 25 min.