Wykonanie
Kotlety z
kapusty kiszonej bardzo proste, z minimalna ilością składników. Można powiedzieć, że danie tradycyjne bo z
kapusty kiszonej, z odrobina
soli i
pieprzu. Kotlety robi się ekspresowo a nadają się na obiad czy do wegańskiego hamburgera.
Składniki:0,5 kg
kapusty kiszonej100 g
mąki1
bułka3 łyżki
olejuprzyprawy:
sól,
pieprz,
cukierPrzygotowanie:
Kapustę kiszoną posypać jedną łyżeczką
cukru, wymieszać i zostawić na kilka minut. Po tym czasie
kapustę należy odcisnąć i pokroić. Do miksera wrzucić
kapustę,
olej,
mąkę i kawałek
bułki oraz
przyprawy. Zmiksować, w razie gdy masa będzie zbyt kleista dodać jeszcze
bułki i ponownie zmiksować. Uformowane kotlety smażyć na rozgrzanej patelni.