Wykonanie
Coś dla miłośników
bananów i zdrowej kuchni (ze względu na użytą
mąkę). Babeczki są wilgotne i sprężyste, a w dodatku bardzo łatwe w przygotowaniu.

Składniki:- 2,5 szklanki
mąki pszennej pełoziarnistej,- 0,5 kostki
masła,- 2 szklanki
kefiru,- 3 łyżki
cukru,-
jabłko,-
banan,- garść
rodzynek,- 0,5 łyżeczki
sody oczyszczonej,-
cukier puder do oprószenia gotowych babeczek.Wykonanie:1.
masło roztapiam i studzę.
Jabłko obieram ze skórki i ścieram na tarce o dużych oczkach, a następnie odsączam z nadmiaru soku.
Banana obieram i kroję w kostkę.
Rodzynki siekam na drobne kawałki.2. Do płynnego
masła dodaję
mąkę,
kefir,
cukier,
sodę, rozdrobnione
rodzynki,
banana i
jabłko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksuję.3. Ciasto wkładam do wyłożonych papilotkami foremek i piekę ok. 30 min w temperaturze 200 st. C.4. Wystudzone babeczki posypuję
cukrem pudrem.
