Wykonanie

Składniki:puszka
mleka zagęszczonego słodzonego (530g),4
galaretki (u mnie to były: 2
cytrynowe, 1 wiśniowa, 1 truskawkowa),500g brzoswkiń w
syropie (po odsączeniu).Przygotowanie:Każdą z
trzech galaretek rozpuścić w 250ml gorącej
wody. Po rozpuszczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Mleko skondensowane zmiksować i podzielić na trzy części. Do każdej części dodać
galaretki ostygnięte i zmiksować. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Do tortownicy nakładać na przemian zmiksowane masy: po dwie łyżki gęstszych mas i po jednej łyżce masy najpłynniejszej. Na końcu wylać resztę masy najpłynniejszej i wyrównać. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po stężeniu wyjąć masę z folii spożywczej i ponownie włożyć do tortownicy. Rozpuścić ostatnią
galaretkę w 250ml gorącej
wody, całkowicie ostudzić. Do
brzoskwiń dodać
galaretkę i zblenować. Zblendowaną masę wylać do tortownicy i pozostawić do całkowitego stężenia.


Smacznego!!!