SkładnikiSpód160 g ciasteczek typu Oreo160 g kruchych ciastekkakaowych*100 g gorzkiej czekoladymasło do posmarowania formyKrem czekoladowy1/4 szklanki kakao1/4 szklanki cukru200 ml śmietany kremówki 30%100 g masła200 g gorzkiej czekoladyOraz500 g malinPrzygotowaniePrzygotować formę na tartę o średnicy ok. 26 cm, najlepiej taką z wyjmowanym dnem. Posmarować ją masłem. Ciastka włożyć do melaksera lub rozdrabniacza, dodać roztopioną czekoladę i dokładnie zmiksować na pastę. Powstałą mieszanką wyłożyć spód i boki formy, uklepać i mocno docisnąć.W rondelku wymieszać kakao, cukier i 1/4 szklanki wody. Stopniowo wlewając śmietankę mieszać aż powstanie gładka masa. Dodać pokrojone masło i zagotować co chwilę mieszając. Po zagotowaniu przelać do czystej miski i dodać połamaną na kosteczki czekoladę. Mieszać aż się rozpuści.Masę czekoladową wylać na spód i wstawić do lodówki. Ułożyć maliny gdy masa trochę podtężeje (ok. 1/2 godziny), schładzać jeszcze ok. 2 godziny lub do czasu aż masa zesztywnieje.Wskazówki* np. ciasteczekczekoladowych firmy Solidarność lub "Amerykanek" Wedla lub herbatników kakaowych np. "Łakotki".Do mniejszej formy ok. 24 cm najlepiej użyć o 1/3 mniej składników.