Wykonanie
Te
schabowe robiłam jakiś czas temu...na blogu jest już sporo przepisów na
schabowe...ale za każdym razem jak je robię to staram się robić je inaczej...tym razem podpatrzyłam u Joli ..kiedyś robiłam podobne ..w
sumie obie wersje są smaczne..Użyłam
przyprawy do kurczaka , mimo tego , że to nie był
kurczak..ale czasem warto tak zrobić..

1 kg
schabusól cebulowa
pieprzprzyprawa do kurczaka3 średnie
jaja2 łyżki zimnej
wodybułka tarta i
mąkaMięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Każdy plaster posypać
przyprawami. Przełożyć do wysokiej miski. Rozbełtać 3 całe
jaja z 2 łyżkami zimnej
wody i zalać kotlety w misce, tak aby dostała się
między plastry
schabu i dokładnie je przykryła. Miskę przykryć talerzem i całość wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.Następnie kotlety panierować w
mące wymieszanej z
bułką tartą i usmażyć.