Wykonanie
Dieta ach to ty :) Gdzie się podziały desery ?? Otóż są dietetyczne zdrowe i efektowne. Sezon na pieczone
jabłka trwa cały rok.Kilka produktów i ma my mega pyszny deser
jabłka pieczone z
płatkami orkiszowymi o smaku
orzechowo maślanym.

Składniki2
jabłka1/3 szkl
płatków orkiszowych1/4 szkl
otrębów jaglanych1/4 szkl
otrębów żytnich1/4 szkl
orzechów włoskich1
brzoskwinia2 łyżki
miodukilka wiórek
masła
Dodatkowo
owoce do dekoracji
miód
WykonanieNa suchej patelni prażymy posiekane
orzechy włoskie,
płatki orkiszowe, jaglane i żytnie.
Jabłka umyć,odciąć wierzch na wysokości 2 cm,
owoce wydrążyć. Do miseczki przekładamy prażone
płatki,
otręby,
orzechy,
miód, pokrojona w kostkę
brzoskwinie mieszamy.

Wydrążone
jabłka napełniamy masą, na wierzchu układamy wiórki
masła,przykrywamy wierzchami
jabłka. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25-30 minut.