Wykonanie
Będąc na zakupach zwróciłam uwagę na
paprykę, a że sezon grillowy w pełni wymyśliłam, że przygotuję
paprykę grillowaną nadziewaną. Przygotowując farsz staram się zawsze jedną porcję schować do zamrażalki.
Papryka jest więc rozmrożę tylko farsz
mięsny i danie będzie gotowe. Oczywiście farsz wyjęłam zamrażarki będąc pewna, że
mięsny, jak się okazało był wegetariański czyli
kiszona kapusta,
pieczarki i
kasza. Trochę się obawiałam połączenia
kiszonej kapusty z
papryka, moje obawy były na wyrost, danie wyszło pyszne i dietetyczne.Składniki3
papryki5 dag
seraolej rzepakowyFarsz5 dag ugotowanej
kaszy Kupiec5 dag ugotowanej
kapusty kiszonej1 łyżka przesmażonej
cebulki na
oleju rzepakowymsól do smaku Kamis
pieprz do smaku Kamis
przyprawa do grilla KamisWszystkie składniki farszu wymieszać doprawiać do smaku
solą i
pieprzem.
Paprykę dokładnie myjemy, odcinamy górę z ogonkiem wydrążamy, środek
papryki nadziewamy farszem, posypujemy
serem, całość posypujemy
przyprawą do grilla.
Paprykę kładziemy na folli następnie skrapiamy
oliwek zawijamy w folię aluminiową kładziemy na grillu następnie grillujemy około 30 minut czas zależy od mocy grilla.