ßßß Cookit - przepis na Surówka z kiszonej kapusty z papryką.

Surówka z kiszonej kapusty z papryką.

nazwa

Wykonanie

Ta surówka pasuje do dań mięsnych oraz rybnych - jest przepyszna i bogata w witaminę C.
Składniki:
50 dag odciśniętej kapusty kiszonej,
2 kawałki papryki konserwowej,
3 łyżki oleju rzepakowego,
1 mała cebulka, drobno posiekana,
pół pęczka natki pietruszki,
sól, pieprz do smaku,
Odciśniętą kapustę przełóż do miski. Paprykę pokrój w średnią kostkę. Do kapusty dodaj posiekaną cebulkę, paprykę i posiekaną natkę pietruszki.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wlej olej i dokładnie wymieszaj. Odstaw na minimum pół godziny. Podaj jako dodatek do obiadu.
Smacznego :)
Źródło:http://kulinarnyzakatekao12.blogspot.com/2014/02/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-papryka.html