Wykonanie

Jedną z moich słabości są słodkości, będąc na diecie musiałam z nich zrezygnować. Pomyślałam sobie, że zacznę przygotowywać ciasta i desery o obniżonej zawartości kalorii. Okazja jest wyśmienita aby wykorzystać zapasy
owoców z zamrażarki. Przygotowałam więc deser
owocowy na bazie mrożonych
wiśni.składniki1/2 kg mrożonych
wiśni Nadwiślanka bez pestek2
pomarańcze2 desery
waniliowe Alpro2 łyżki
cukru brązowego2 szczypty
wanilii Royal Brand2 łyżki
żelatynyKilka physalis

Wykonanie
Pomarańcz e obrać włożyć do wysokiego naczynia, dodać
wiśnie zmiksować. Mus przełożyć do miski dodać
cukier,
wanilię, deser y, dokładnie wymieszać.
Żelatynę namoczyć w zimniej wodzie do napęcznienia, po kilku minutach, dodać gorącej
wody tak by
żelatyna była płynna, następnie dodać do musu wymieszać. Przelać do foremki odstawić do zastygnięcia .Wyjąć z foremki, oz dobić physalis.