ßßß Cookit - przepis na Mus wiśniowo-pomarańczowy

Mus wiśniowo-pomarańczowy

nazwa

Wykonanie

Jedną z moich słabości są słodkości, będąc na diecie musiałam z nich zrezygnować. Pomyślałam sobie, że zacznę przygotowywać ciasta i desery o obniżonej zawartości kalorii. Okazja jest wyśmienita aby wykorzystać zapasy owoców z zamrażarki. Przygotowałam więc deser owocowy na bazie mrożonych wiśni.
składniki
1/2 kg mrożonych wiśni Nadwiślanka bez pestek
2 pomarańcze
2 desery waniliowe Alpro
2 łyżki cukru brązowego
2 szczypty wanilii Royal Brand
2 łyżki żelatyny
Kilka physalis
Wykonanie
Pomarańcz e obrać włożyć do wysokiego naczynia, dodać wiśnie zmiksować. Mus przełożyć do miski dodać cukier, wanilię, deser y, dokładnie wymieszać. Żelatynę namoczyć w zimniej wodzie do napęcznienia, po kilku minutach, dodać gorącej wody tak by żelatyna była płynna, następnie dodać do musu wymieszać. Przelać do foremki odstawić do zastygnięcia .
Wyjąć z foremki, oz dobić physalis.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/03/mus-wisniowo-pomaranczowy.html