Wykonanie


Przygotowanie tego dania, przekąski, deseru zajmie nam 20 minut. Jest bardzo dobre na ciepło,ale na zimno również.
Makaron z musem
malinowym możemy przygotować wcześniej i zabrać do pracy.składniki dl a jednej osoby1/2 szkl
makaronu w kształcie ziaren
ryżu Międzybrodzkikilka physalis100ml musu z
malin lub 1 szkl mrożonych
malin3 łyżeczki
cukru brązowegoszczypta
wanilii.20 ml
winamięta do dekoracji.

Do garnka wlewamy
wino z musem gotujemy do redukcji, dodajemy
wanilię i
cukier. Dla mnie takie proporcje są idealne. Możemy dodać więcej lub mniej
cukru. Wszystko mieszamy, gotujemy chwil ę.Gotujemy
makaron według przepisu na opakowaniu.Na talerz wykładamy
makaron,physalis. Całość polewamy gorącym
sosem malinowym, robimy dekoracje z
mięty.Po raz pierwszy spotkałam się z
makaronem w kształcie
ryżu.Idealnie nadaje się jako składnik sałatki,deseru. Mam ochotę trochę poeksperymentować z nim, w głowie mam przygotowanie sushi.