Wykonanie
W dzieciństwie nigdy
ryżu na mleku nie
jadłam. Jakoś mnie do czegos takiego nie ciągnęło a moja mama nie raczyła nas słodkościami. Mój małżonek, pewnie już wiecie, to słodki pamper, który uwielbia
czekoladę,
pudding, budynie ciasta, nutellę i też
ryż na mleku.Deserek musi po obiedzie być! Tak na prawdę t o nie tylko deser, ale również świetny pomysł na śniadanie.

Do przygotowania 4 porcji potrzebujemy:- 1 filiżankę
ryżu (w cale nie trzeba kupować Arborio, ja kupiłam "Milchreis" w Lidlu)- 4 filiżanki
mleka wegańskiego- ekstrakt
waniliowy- 1 łyżkę
cukru brązowegoDo garnka wsypać
ryż,
cukier, ekstrak
waniliowy i wlać
mleko. Zagotować od czasu do czasu mieszając. Następnie przez jakieś 30 minut gotować pod przykryciem na wolnym ogniu.Podawać gorące.


