Wykonanie
Jakiś czas temu, pojawili się w moim laptopie i to bez zaproszenia goście, cóż mogłam na to poradzić. Sama nie dałam rady musiałam się udać do super specjalistów. Żeby
mieli siłę do zwalczania wirusów komputerowych, przygotowałam dla nich specjalną karpatkę.Do przygotowania potrzebujemy następujące składniki2/3
margaryny Maestra1 1/2 szkl
wody200g
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia Dr Oeatkera400ml
mleka 3.2%1 krem budyniowy Dr Oeatkera5
jajekWykonanieWlewamy
wodę do garnka wkładamy
margarynę.Po zagotowaniu dodajemy
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Mieszamy aż powstanie gęste ciasto mieszamy by ciasto się nie przypaliło. gotujmy aż powstanie jednolita masa.Po ostudzeniu masy wbijać po jednym
jajku i ucierać.dzielimy ciasto na dwie części. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia na który kładziemy ciasto. Tak samo robimy z drugą częścią ciasta. Pieczemy w temp 200 stopni 40-40 minut . Ugotować krem według przepisu ostudzić.
Miękką margarynę utrzeć z ugotowanym kremem dodać
wanilię aby był smak bardzo
waniliowy. uwielbiam
wanilię dodaję ją prawie do każdego deseru. upieczone góry i doliny przełożyć kremem posypać
cukrem pudrem schłodzićsmacznego :)