Wykonanie
Zeszłej soboty musiałam wstać bardzo wcześnie, ale wiedziałam, że, jak Ewcia Moje Twory
Przetwory coś organizuje to będzie warto i faktycznie się nie myliłam. Ewa zorganizowała dla blogerek warsztaty sushi, które odbywały się w restauracji
HITO SUSHI znajdującej się w Borkowie. Warsztaty poprowadził sushi master Damian, który z pasją przekazywał nam swoją wiedzę zdradzając przeróżne tajniki ułatwiające wykonanie sushi.


Sushi uwielbiam, choć kompletnie jestem tym zdziwiona, ponieważ za
ryżem szczególnie nie przepadam, a z
rybami ciągle się oswajam. W tym tkwi właśnie
magia sushi, która potrafi kompletnie zaczarować. Sztuka przygotowywania sushi wydawała mi się wielką zagadką, a okazało się, że każdy z nas jest w stanie je przyrządzić w domu. Pierwsze zwinięte hosomaki nie wyglądały najlepiej, ale cieszyły niesamowicie, a
potem było coraz lepiej.







Te poniżej piękne zdjęcie z moją osobą zawdzięczam Małgosi z
Pieprz czy
Wanilia .Na koniec zasiadłyśmy do wspólnej sushi uczty :)

Dziękuję
Hito Sushi za gościnę i Damianowi za świetne przeprowadzenie warsztatów i chęć podzielenia się swoją wiedzę.Ewie dziękuję za zaproszenie, organizację i pomysł na warsztaty!A wszystkim uczestniczkom za mile spędzony sobotni poranek :).

