Wykonanie
200 gram
mąki pszennej pełnoziarnistej100 gram
cukru100 gram
masła roztopione i lekko ostudzone2 łodygi
rabarbarukilka łyżeczek
dżemu truskawegoMąkę wymieszać z
cukrem i wlać
masło.Rozcierać
miedzy palcami, aż powstaną okruszki.
Rabarbar pokroić na 1cm. kawałki i przełożyć na żaroodpornych naczyń.Do każdego naczynka włożyć po dwie/trzy łyżeczki
dżemu truskawkowego (przepis).Całość przykryć kruszonką.Piec 20 minut w temp. 180 st.C.
Pamiętacie, że jutro jest Dzień Matki?Z tej okazji PizzaPortal.pl ma dla Was promocję "Tydzień Mamy z pizzaportal.pl", który trwa od 26 maja do 2 czerwca. Każde danie obiadowe, takie jak u mamy (nie jakaś tam pizza), aż 26 % taniej.
Podczas zamówienia wystarczy wpisać kod promocyjny: DLAMAMY.