ßßß Cookit - przepis na Świderki z polędwiczką i pieczarkami w sosie śmietanowo-koperkowym

Świderki z polędwiczką i pieczarkami w sosie śmietanowo-koperkowym

nazwa

Wykonanie

7 kwietnia 2014
Składniki:
300 g. makaronu penne
1 polędwiczka wieprzowa (ok.500g.)
200 g. pieczarek
250 ml rosołu lub bulionu z kostki
400 ml. śmietany 18%
1/2 pęczka koperku
1/2 łyżeczki :
soli , pieprzu , chili
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju. Odcedzamy , przekładamy z powrotem do garnka.
Polędwiczkę i obrane , umyte ,pieczarki kroim w małą kostkę smażymy do zarumienienia na odrobinie oleju , oprószamy solą , pieprzem i chili.
Koperek siekamy drobno.Śmietanę łączymy z rosołem oraz koperkiem , przelewamy na patelnie.
Dusimy do delikatnego zgęstnięcia sosu.
Gotowy sos przelewamy do makaronu , dokładnie mieszamy.
Smacznego
Post navigation
← Tę zupkę moja Gabrysia wcina ze smakiem. Jest zdrowa i pożywna :)
Przepis inspirowany książką Kuchnia Włoska. Smak i połączenie składników jest po prostu wyborne. Zapraszam :) →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/makaron-w-delikatnym-sosie-smietanowym-z-pyszna-poledwicza-i-wyczuwalna-nuta-ostrosci-zapraszam