Wykonanie
7 kwietnia 2014Składniki:300 g.
makaronu penne1 polędwiczka wieprzowa (ok.500g.)200 g.
pieczarek250 ml rosołu lub
bulionu z kostki400 ml.
śmietany 18%1/2 pęczka
koperku1/2 łyżeczki :
soli ,
pieprzu ,
chili
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem
soli i
oleju. Odcedzamy , przekładamy z powrotem do garnka.Polędwiczkę i obrane , umyte ,
pieczarki kroim w małą kostkę smażymy do zarumienienia na odrobinie
oleju , oprószamy
solą ,
pieprzem i
chili.
Koperek siekamy drobno.
Śmietanę łączymy z rosołem oraz
koperkiem , przelewamy na patelnie.Dusimy do delikatnego zgęstnięcia sosu.Gotowy sos przelewamy do
makaronu , dokładnie mieszamy.SmacznegoPost navigation← Tę zupkę moja Gabrysia
wcina ze smakiem. Jest zdrowa i pożywna :)Przepis inspirowany książką Kuchnia Włoska. Smak i połączenie składników jest po prostu wyborne. Zapraszam :) →