Wykonanie

Ciasteczka? W
sumie to chyba bardziej małe batoniki, ale co by to nie było, są po prostu pyszne :-) Do ich przygotowania możecie użyć dowolnych
bakalii, ale ja proponuję Wam właśnie takie zestawienie :-) Są aromatyczne, a dodane
bakalie fantastycznie wiążą wilgoć z
bananów... pycha...SKŁADNIKI2 - 3 dojrzałe
banany (w zależności od wielkości)1 szklanka grubych
płatków owsianych1/2 szklanki
migdałów1/2 szklanki
rodzynek1/2 szklanki
suszonej żurawiny1/2 szklanki
słonecznika1/4 łyżeczki
cynamonu
Migdały zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 - 30 minut, a następnie odsączamy, obieramy ze skórek i drobno siekamy. Na drobniejsze kawałęczki kroimy też
rodzynki i
żurawinę. Na gorącą, suchą patelnię wsypujemy
płatki i
słonecznik, a następnie chwilę je przesuszamy.
Banany rozgniatamy widelcem, a następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy; odstawiamy na ok. 30 minut. Gotową masę ukłądamy łyżką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 18 - 20 minut.