ßßß
Print RecipeDanie KolacjaKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minutPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minut
Śledź pod pierzynkąPrint RecipeDanie KolacjaKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minutPorcje Czas przygotowania6 porcji 15 minutSkładniki4 płaty śledzia(w oleju)2 szt. ogórka kwaszonego1 szt. jabłka1 sztuka cebuli średniej3 łyżki majonezu1 łyżka jogurtu naturalnegoPorcje: porcjiSposób przygotowaniaŚledzia wyjąć z oleju i odsączyć. Pokroić na kawałki szerokości ok. 1,5 cm i ułożyć ściśle na talerzu.Cebulę, ogórka i obrane jabłko pokroić w kostkę i warstwami ułożyć na śledziu (w podanej kolejności).Majonez wymieszać z jogurtem i tak przygotowanym sosem obłożyć sałatkę. Przed podaniem odczekać ok. 15 minut.Share this Recipe