ßßß
Print RecipeDanie DodatkiKuchnia AmerykańskaPorcje4 osobyPorcje4 osoby
Puree z batatówPrint RecipeDanie DodatkiKuchnia AmerykańskaPorcje4 osobyPorcje4 osobySkładniki4 szt. batatów 1 - 1,5 kg1 łyżeczka soli1 łyżeczka ostrej papryki2 ząbki wyciśniętego czosnku(opcjonalnie)2 łyżki śmietany 18% lub 22%2 łyżki masłaPorcje: osobySposób przygotowaniaZiemniaki obrać i pokroić na kawałki (przyspieszy to gotowanie), włożyć do zimnej osolonej wody. Ugotować do miękkości (mi zajęło to około 25 minut).Ziemniaki odcedzić. Wrzucić do miksera lub blendera i wraz z przyprawami, śmietaną oraz masłem zmiksować ba puree. W razie potrzeby doprawić do smaku.Czosnek jest opcjonalnie ponieważ nie do każdego dania będzie pasował.Share this Recipe