Wykonanie
Kolejna edycja warsztatów za nami.Tym razem było bardzo słodko!:DPieczenie zdrowych ciast, domowe
czekoladki lub żelki,
ciasteczka czy inne słodkości to prawdziwe wyzwanie i dla alergików, i dla dzieci oraz dorosłych na dietach wykluczeniowych (bez
cukru,
mleka, glutenu, również wegan) i dla tych którzy lubią czasem skusić się na coś słodkiego a nie chcieli by jeść "sztucznych"
słodyczy z chemią, barwnikami czy konserwantami.Tym razem Dzielni Uczestnicy zmierzyli się z wyzwaniem:
Plan warsztatów:Spotkanie z
suszonymi owocami, karobem, lukrecją,
stewią i
ksylitolem.1. Kilka słów teorii czyli przegląd pomocnych książek2.
Kasza jaglana - właściwości i porady praktyczne (gotowanie)3. Domowe
mleko jaglane4.
Czekoladki bez
nabiału,
kakao,
cukru i glutenu5.
Ciasteczka jaglane (w dwóch smakach)6. Domowe żelki bez
żelatyny (w wielu smakach)7. Domowe mleczko ptasie bez
nabiału i
cukru8. Zdrowe ciasto bez
mąki,
cukru i
mleka9. Co pić w lecie, czyli pyszne i zdrowe
napoje i
herbatkiWszystkie potrawy są wegańskie, przygotowane bez
nabiału,
cukru i glutenu (pkt. 8 opcjonalnie).Normą Smakoterapiowych warsztatów staje się niezwykła atmosfera którą tworzą
barwne osobowości Czytelników Smakoterapii. Dziękuję Wam Kochani! Bardzo miło Was było poznać!Wymiana informacji, wiadomości i
wiedzy, poszła w ruch we wszystkich kierunkach!:))))))A oto wycinek atmosfery tamtego dnia:ps. Sprawdź kolejne terminy, kliknij tu:warsztaty:)


















