Wykonanie
Rozpoczynamy Warsztatami a wkrótce kolejne niespodzianki!:)
Stewia w doniczce, karob i
ksylitol,
kozieradka w moździeżu,
musztardowiec,
szczaw, warzywa sezonowe, roślinna slowfoodowa kuchnia. Kuchnia dla alergika. Chcesz spróbować?Postaw na samodzielność, twórczość i eksperymenty w kuchni, naucz się łączyć smaki, poznaj ciekawe
zioła,
przyprawy, aromatyczne rośliny i dodatki,czyli: WSPÓLNE MIESZANIE, GOTOWANIE, MIKSOWANIE SMAKOWANIE W NANA CAFE NA SASKIEJ KĘPIE w Warszawie.Zapraszamy!Iw(smakoterapia.pl):)
Warsztat dla początkujących Smakoszy Zdrowej Kuchni:(19.05.2013 niedziela godz. 11-15 (czas
trwania orientacyjny),Nana Cafe ul. Zwycięzców 15, Warszawa)W programie:1.kilka słów teorii czyli przegląd pomocnych książek2.
kasza jaglana właściwości i porady praktyczne (gotowanie)3. koktajl jaglany (
owocowy)4. budynie/kremy
śniadaniowo - deserowe5. pitoplacki jaglane (placki z
kaszą jaglaną, wegetariańskie) w praktyce6.
kasza dla "wytrawnych" (
kasza z
kozieradką na musie z warzyw,
kasza curry z musztardowcem)7. pasty wegańskie do
chleba(hummus z chwastów, hummus buraczany, pasta orientalna z
soczewicy,wszystkie potrawy są wegańskie, przygotowane bez
nabiału,
cukru i glutenu.Będą słodkie niespodzianki!Niepublikowane dotąd przepisy na kilka pyszności.Skrypt z przepisami dla każdego uczestnika.Czeka nas nieustające smakowanie przygotowywanych potraw oraz degustacja
chlebków jaglanych.Gotowi?*
Weźcie ze sobą:uśmiech i dobry humor :)))))nóż (niezły zestaw początkowy (hihihihi! )mikser-stopkę (jeśli nie posiadasz, napisz do mnie (
[email protected]))fartuszek ;)pojemniczek/słoiczek jeśli zechcesz zabrać coś smacznego ze sobą*Koszt warszatów 120zł. Zgłoszenia i potwierdzenie wpłaty należy przesłać na adres mailowy:
[email protected]Wpłaty na
konto: Nana Cafe (Agencja Art) Warszawa,Alior Bank: 04 2490 0005 0000 4500 2019 1244Ilość uczestników ograniczona: 10 osób (o kolejności decyduje zgłoszenie oraz mailowe potwierdzenie wpłaty).* możliwe drobne korekcje menu (w zależności od dostępności lokalnych produktów)