Wykonanie

Składniki:2 tortille5
pomidorków koktajlowych, w ćwiartki1 mała
cebulka, w cieniutkie plasterkikilka gałązek
szczypiorku, drobno pokrojonychłyżeczka
majonezućwierć łyżeczki
musztardy angielskiejświeżo zmielony
pieprzsól morskapół łyżeczki
masłapiekarnikpatelnia grillowapatelnia żeliwna (może być inna, ale bez drewnianych ozdób)

Rozgrzać grzałkę grilla w piekarniku (3) i patelnię grillową. Roztrzepać
jajka z
majonezem,
musztardą,
solą i
pieprzem. Na
maśle poddusić, krótko,
cebulkę, dodać ćwiartki
pomidorków, zwiększyć maksymalnie temperaturę i smażyć razem dwie minuty. Zmniejszyć ogień, wlać masę jajeczną i piec omlet, aż zetnie się spód. Wstawić patelnię pod grzałkę w piekarniku i piec 3 minuty, aż masa będzie puszysta i stała.Na suchej, grillowej, patelni podgrzać placki tortilli. Gotowego omleta podzielić na dwie części, przełożyć na gorący placek i zwinąć wrapa, przekroić na 3 lub 2 części i zajadać* do zdjęcia wykorzystałam okładkę nowego KUKBUKA