Wykonanie
Co jecie najczęściej na śniadanie?
Płatki, słodkie bułeczki, omlety, kiełbaski?Ciepłe, zimne, szybkie, sami, w towarzystwie?A może wypijacie tylko kubek
kawy i pędzicie do pracy?Proponuję małą niespodziankę dla "uczniaków", którzy muszą naładować baterie na cały dzień! Szczególnie teraz, kiedy walka o "średnią" trwa, a
płatki z zimnym
mlekiem doładują baterie tylko na dwie pierwsze klasówki!Propozycja na jutro sama się robi, trzeba tylko dzisiaj zaopatrzyć się w pszenne bułeczki :)Gwarantuję dobre samopoczucie i jeszcze lepszą energię.Jedną połóweczkę można delikatnie skubnąć i zgonić na "myszy";)

Porcja dla dużego nastolatka:2
pszenne bułki4
jajkakilka plasterków
sera brie lub
camembertodrobina
masłałyżka startego
parmezanusólpół pęczka młodego
szczypiorku
Bułki przecięłam na połówki i z każdej wydrążyłam środki. Włożyłam plasterek
masła,
ser, odrobinę
szczypioru i wbiłam całe
jajka, które posypałam
morską solą. Zapiekałam w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15 minut. Gotowe posypałam resztą
szczypioru i
parmezanem.

Możecie do środka włożyć przesmażony
bekon, wysmażoną
białą kiełbaskę, ulubiony
żółty ser...Włóżcie cokolwiek, "kapitał" zwróci się w "czerwonym pasku" ;)