ßßß Cookit - przepis na Surówka z białej rzepy z kiszonym ogórkiem

Surówka z białej rzepy z kiszonym ogórkiem

nazwa

Wykonanie

200 g białej rzepy
3 średnie ogórki kiszone
6 oliwek
4 pomidorki koktajlowe
1/2 pęczka natki pietruszki
sok z 1/2 cytryny
pieprz świeżo zmielony
Podane proporcje wystarcza do przygotowania surówki dla 4 osób.
Rzepę obieramy i kroimy w cienkie paski typu julienne. W podobny sposób kroimy kiszone ogórki. Natkę, umytą wcześniej, drobno siekamy. W misce łączymy rzepę z ogórkami i natką, skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Wymieszane dokładnie warzywa porcjujemy na talerze.
Na wierzchu układamy połówki oliwek i pomidorków koktajlowych.
Surówka ta może stanowić świetny dodatek do dań obiadowych lub przekąskę do spożycia w ciągu dnia.
Źródło:http://www.kulinarny-blog.pl/surowka-z-bialej-rzepy-z-kiszonym-ogorkiem