Wykonanie

Do przygotowania deseru potrzebne będą:1 opakowanie
galaretki pomarańczowej300 g
malin1
pomarańczaewentualnie 1/2 łyżeczki
mioduPodane składniki wystarczą do przygotowania 2-4 deserów.We wrzącej wodzie, według wskazówek na opakowaniu, rozpuszczamy
galaretkę pomarańczową. Porcjujemy ją do pucharków lub szklanek typu whiskaczówka do 1/2 wysokości i odstawiamy do wystygnięcia a pózniej do lodówki aż stężeje.
Maliny, najlepiej świeże, ale można zastąpić je mrożonymi miksujemy. Jeżeli okażą się zbyt kwaśne można dodać do nich pół łyżeczki płynnego
miodu i dobrze wymieszać. Trzeba jednak pamiętać, że w gotowym deserze kwaśność
malin zrównoważy
słodycz galaretki, więc z
miodem lepiej nie przesadzać.Na zastygniętą
galaretkę porcjujemy zmiksowane
maliny i dekorujemy plastrem
pomarańczy oraz listkiem
mięty lub
melisy.I gotowe!!

