Wykonanie
Postawiłam znak zapytania w tytule posta, ponieważ sos, który zrobiłam w żaden sposób nie pasował mi do
ryby. Ale to tylko moje myślenie, które szybko zostało rozwiane, jak spróbowaliśmy zestawienia sosu
parykowo-
marchewkowego do
łososia. Dla mnie pycha. Przepis na sos TU
SKŁADNIKI0,5 kg
łososia1 łyżka
sosu sojowegołyżka
przyprawy do rybsok z połowy
limonkiSkładniki i wykonanie sosu TUWYKONANIE
Sos sojowy łączymy z
przyprawą i
sokiem z limonki. Wkładamy do marynaty
łososia. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Można w
między czasie obrócić
rybę.
Gotujemy na parze lub pieczemy w piekarniku. Jak kto woli. Do
ryby podajemy wyżej wymieniony sos.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.