Wykonanie
Sałatki kocham, jedne bardziej, inne mniej. Moją królową sałatek pozostanie tradycyjna jarzynowa, a dziś proponuję
pieczarkowo -
serową. Jest bardzo sycąca, to chyba za sprawą
sera i
jajek. Widziałam różne wersje tej sałatki, z
pieczarkami marynowanymi, smażonymi i gotowanymi, ja wybrałam gotowane i wyszła bardzo dobra.
0,5 kg
pieczarek3
jajka150 g
żółtego sera3
łodygki selera naciowego
majonezsól pieprzPieczarki dokładnie umyć, pokroić na niewielkie cząstki i obgotować w osolonej wodzie (ale tylko lekko) i odcedzić.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
Seler naciowy pokroić w kostkę posolić i pozostawić na sicie aby postała
woda odciekła. Następnie wszystkie składniki połączyć, przyprawić i dokładnie wymieszać.