ßßß
Potrzebny będzie kwadratowa forma o wymiarach ok. 17x10 cm, z niej wyjedzie około 8 kostek.Masa kawowa4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Crema Gold5 łyżeczek brązowego cukru5 łyżeczek żelatynyMasa śmietanowa1 szklanka kremówki 30%5 łyżeczek cukru pudru1 małe opakowanie cukru waniliowego5 łyżeczek żelatyny
Przygotować masę kawową:W 1/2 szklance wrzątku rozpuścić żelatynę, dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia.W 1 szklane wrzątku rozpuścić kawę i cukier brązowy, dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać, wylać do formy i odstawić do całkowitego stężenia (ok. 4 godzin).Przygotować masę śmietanowąW 1/2 szklance wrzątku rozpuścić żelatynę, wymieszać i pozostawić do wystudzenia.Do śmietany dodać cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać i dodać wystudzoną żelatynę. Gotową masę wylać na stężoną masę kawową, wstawić do lodówki na kolejne 4 godziny do czasu stężenia.Gotową galaretkę pokroić w kostkę, można podawać z syropem klonowym.