ßßß
Cookit - przepis na 92. Tort bezowy z brzoskwiniami na I Komunie Św.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
92. Tort bezowy z brzoskwiniami na I Komunie Św.
Składniki
Beza
Brzoskwinie w syropie
Galaretka brzoskwiniowa
Żelatyna
Kokos
Wykonanie
3
bezowe
okrągłe blaty2 puszki
brzoskwiń w syropie
2
galaretki brzoskwiniowe
1 litr kremówki1 łyżka
żelatyny
1 szklanka wiórek
kokosowych
ozdobne cukiernicze koralikiDwie
galaretki
przygotować w 2 szklankach
wody
.
Brzoskwinie
odcedzić. Odłożyć większe kawałki do dekoracji. Pozostałe pokroić w drobną kosteczkę. Kremówkę ubić. Odłożyć ok. 2 szklanek do dekoracji. Pozostałą ubitą
śmietanę
wymieszać z
brzoskwiniami
i tężejąca
galaretką
. Szybko przełożyć masą blaty
bezowe
.
Żelatynę
rozpuścić w ok. ¼ szklanki gorącej
wody
. Zimną i tężejącą wymieszać z odłożoną kremówką. Posmarować nią tort, udekorować
brzoskwiniami
, a boki obsypać wiórkami kokosowymi. Na
brzoskwinie
można jeszcze ewentualnie wylać cienką warstwą
galaretkę brzoskwiniową
.
Źródło:
http://jadloiczytadlo.blogspot.com/2013/04/tort-bezowy-z-brzoskwiniami-na-i.html
Przepisy powiązane
Deser brzoskwiniowy LIGHT
Zobacz wpisy
Masa kokosowa a'la rafaello do ciast i tortów
Lekki tort owocowy na zimno - mleczna pianka z galaretką (bez glutenu i jajek)
Sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką
Składniki powiązane (0)