Wykonanie
W
sumie zrobienie galarety to nic trudnego, właściwie na każdym blogu możemy znaleźć taki przepis. Mój post to raczej propozycja podania. Widziałam podobne wykorzystanie skorupek po jajach, ale na słodko -były to
galaretki owocowe. Zrobiłam tylko trzy , bo tylko tyle skorupek miałam :) Prezentują się rewelacyjnie, w realu dużo lepiej niż na zdjęciu :) Polecam.

SKŁADNIKI:ugotowana noga z
kurczaka 1 szt
kukurydza 4 łyżeczki
żelatyna 1 łyżkarosół 250 ml –PRZYGOTOWANIE:Do przygotowania
galaretki użyłam „końcówki” rosołu. Jedną nogę z
kurczaka obrać ze skórki ,
mięso pokroić na kawałeczki.
Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy. Skorupki dokładnie oczyścić , wewnątrz , następnie sparzyć
wodą, wyciągnąć pozostałe błonki. Skorupki pozostawić do osuszenia. Następnie wymieszać 250 ml ciepłego rosołu z
żelatyną, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia
żelatyny. Na dno skorupki układać
kurczaka, następnie po łyżeczce
kukurydzy. Ustawić skorupki tak, aby nie przewracały się, zalać rosołem. Gdy przestygną , wstawić do lodówki. Oczywiście można dodać dużo więcej składników. Smacznego:)